Békés VilágForradalom a Valódi Demokráciáért!

O15 zenei program

Okt 15 zenei program:

A programot a Korai ütősök indítják a Gödörnél a törzsi dobok figyelemfelkeltő hívó szavával. Különböző dobkörök is csatlakoztak már, és várunk mindenkit, hogy hozzon magával ütős hangszert. Van szavad… Adj neki hangot is!

Délután 6 órától a Szabadság téren egy kivetítőn követhetjük majd figyelemmel a világ többi helyszínén zajló demonstrációkat. A zenei programot a Rudeneck Sound System indítja, majd a színpadon a Világforradalmat támogató zenészek és szónokok váltják egymást.

A kezdeményezést fellépésükkel támogató művészek (köszönet!):

KISTEHÉN

A Kollár-Klemencz László által alapított együttes a 2002-es Sziget Fesztivál emblematikus alakjaként került be a köztudatba, hogy aztán Magyarország egyik legismertebb alternatív rock zenekarává váljanak. Stílusuk finom ötvözése az örömnek és melankóliának, a humornak és a lírának. Több arany és platina lemezt készítettek, Romano Drom-al közös dalukat a Putumayo Records beválasztotta a Songline Magazin ’Top of the World’ című válogatására, évek óta a legnagyobb nemzetközi fesztiválok vendégművészei, és jelenleg külföldi lemeztársaságok tárgyalnak velük a következő album megjelentetéséről.

http://www.kistehen.eu

https://www.facebook.com/pages/KiSTeH%C3%A9N/350670216300

ANSELMO CREW

Az Anselmo Crew-t 2002-ben alapította az éppen Új-Zélandon utcazenészként kalandozó énekes, saz-os, tangóharmónikás Sub Anselmo, és az oda Ázsiából érkező Tomaso Anselmo basszusgitáros, majd hazatérvén, szintén kalandozó kedvű zenészekkel létrehozták az urbánus world music legszélesebb palettáját felvonultató fantasztikus kommandót, mellyel mai városi tánczenékbe oltják a Föld kontinenseinek autentikus zenei hagyományait, és teremtenek energikus koncertjeiken forró karneváli hangulatot.

https://www.facebook.com/anselmocrew

MILLENIUM HIPPIES

A zenekar 2006 körül kezdett alakot formálni, és végül 2009-ben nyerte el a mai stílusát. A zenéjük progresszív rock, blues, ska és funk elegyének köszönhetően nagyon egyedi és könnyen szerethető. A tagok – Tóth Dávid, Tóth Gábor, Csizmár Dániel és Kertész Dávid – sok cserélődés és próbálgatás során csiszolódtak össze, és koncerteken változatos session zenészekkel játszanak. Magáért beszél mottójuk: Happy People with Spiritual Erections:)  A századvég hippi forradalmárainak eszköze a zene, üzenetük a szellemi érzékiség. Zenéjükben megtalálható a blues, a jazz, swing, punk, funky, reggae, rock vagy éppen a ska. Változatos, szórakoztató és természetes… és semmiképp sem dobozolható tömegtermék.

https://www.facebook.com/MillenniumHippies

G RAS & THE CHAPEL JIGGAZ (Riddim Colony Acoustic)

A Riddim Colony Magyarország első számú jamaikai stílusú és nyelvű reggae zenekara, amely a műfaj széles skáláját játssza a legmélyebb roots-tól a legcsapatósabb dancehallig. 2005-ös indulásuk óta állandó fellépői lettek a legnagyobb budapesti és vidéki kluboknak, a nagy fesztiváloknak, és egyre gyakrabban játszanak külföldön is (Németország, Olaszország, Hollandia, Románia, Szlovákia, Szlovénia stb) Védjegyükké vált a kirobbanó energiájú, mindenkit magával ragadó pozitív koncerthangulat, a komoly mondanivaló, erős üzenet közvetítése, a közönséget intenzíven bevonó igazi szabad stílusú reggae-dancehall élmény.
A zenekarnak két nagylemeze, két hivatalos videoklipje és egy koncert dvd-je jelent meg eddig. A zenekarvezető énekes G Ras-nak pont ezen a héten jelenik meg a második szólólemeze, amit okt 14-én pénteken nagyszabású Riddim Colony koncerttel mutatnak be este 9-től a Corvintetőn.
A 15-ei megmozduláson akusztikus felállásukkal képviseltetik magukat.

https://www.facebook.com/riddimcolony
http://www.riddimcolony.hu/

SOLAR SURF

A Solar Surf zenekar 2005-ben alakult Debrecenben Csató János gitáros kezdeményezésével, aki korábban különböző zenekarokban alkotott, (mint pl. az XL Sisters, Bulldózer, Necropsia, Replika, SOS,) a dallamos rock-tól a hardcore metál-ig. A sokéves műfaji barangolás és tapasztalatszerzés a zenekar tagjainak ízlésvilágával kiegészülve egyedi, szokatlan rock alapokon nyugvó különös hangzásvilágot eredményezett, melyet a banda az alternatív rock-pop – modern rock keverékeként definiál. Az énekes-szövegíró Szakál Dia egészen más, komoly zenei háttérrel – alappal érkezett a bandába: kisgyermek korától kamarakórusban, színház-közelben, rövid ideig bárokban is énekelt, emellett néhány elektronikus műfaj elkötelezett híve lett. Találkozásuk jelentette a zenekar születését, de a többiek érkezése alakította a jelenlegivé a Solar Surf arcát.Szabó Zsolt basszusgitáros és Laskai Tibi dobos a rock elengedhetetlen alapjait hozzák óramű pontossággal a koncerteken és a stúdióban egyaránt, Árvai Csaba és Bihari Tamás billentyűsök a szinti pop jegyeivel fűszerezik a zenét.

http://solarsurf.hu/

https://www.facebook.com/pages/Solar-Surf/265671063548

IVAN AND THE PARAZOL

Az Ivan & The Parazol 2010 februárjában alakult és táncoltató rock’n’roll zenéjének köszönhetően rövid idő alatt kedvelt koncertzenekarrá vált. A zenekar az alternatív, post-punk és indie stílusokhoz igazodva értelmezi újra a a 60-as 70-es évek rockzenei irányzatait.

http://www.myspace.com/ivanandtheparazol

https://www.facebook.com/ivanandtheparazol

DOWN RODEO BAND

Rage Against the Machine tribute zenekar. A forradalmi hangulat garantált!

RUDENECK SOUND

A budapesti Rudeneck Sound (selekta Pihe és Azeth) a reggae minden stílusában otthonosan mozog: a meditatív dub és nyabinghi zenéktől kezdve,a békés roots és pattogó ska ütemeken át a legtüzesebb dancehallig vezeti a hallgatót, olykor kitekintve más, ám közeli műfajok felé is (hiphop, jungle stb). Jamaika szellemében, pozitívan, feltüzelve a lelket, táncra perdítve a testet!

https://www.facebook.com/pages/Rudeneck-Sound/161326160575217

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s